NASA | Smartportal.mk

Неколку децении по ред, сите полетувања и слетувања кон и од вселената се правеа со...

СКОПЈЕ, 10.10.2017: Светската недела на вселената оваа година ќе биде финализирана со јавна...

Иако вселенските мисии веќе не се ексклузивни на државната агенција, има неколку приватни...

Кога станува збор за планетата Земја, периодот од 30 години воопшто не е долг. Но според...

Во една добра вест од светот на науката и технологијата, Националната аеронаутска...

Иако главната цел на SpaceX е да го усоврши слетувањето на брод, односно платформа во...

Почнувајќи од 13:12 часот по наше време, па во наредните 7,5 часа, најмалата планета во...

Еден од засега најинтересните забележани космички феномени е супернова. Се работи...

Што мислите, колку отпадоци има во орбита околу Земјата? Илјада, пет илјади, пеесет...

За некоја година името Mighty Morphenaut може да ви се појави во некоја вест која ќе прикаже...

Пред некое време пишувавме за ѕвездата KIC 8462852 и тоа што беше откриено во скенирањето...

Сепак не му се налутила на Марс зошто премногу војувал и така изнервирана пребегнала...