Microsoft | Smartportal.mk

Веќе неколку пати го повторивме ова, но еве – Microsoft не успеа во мобилната дивизија...

Microsoft дефинитивно ја загуби битката на смартфон сцената – нивниот Windows 10 Mobile оперативен...

Surface Pro серијата на Microsoft буквално ја дефинираше класата на хибридни уреди, кои се микс...

Surface Pro 4 е дефинитивно најпопуларниот хибрид на таблет и лаптоп на пазарот и веројатно...

Секоја година во мај, Microsoft одржува конференција насочена кон дивелоперите, но и новитетите...

Нов малициозен софтвер наречен WannCry од класата “Ransomware”, односно софтвер кој го...

Една од најкорисните функции на OneDrive карактеристична за времето на Windows 8, беше можноста...

Фото: The Verge Мала, но можеби една од најинтересните новини која ќе биде достапна со Fall...

Една од главните предности на Mac OS во однос на Windows отсекогаш биле вградените апликации...

Новата поголема надградба за Windows 10 која треба да пристигне оваа есен, повторно ќе...

Многумина од Вас можеби не го почувствувале ова, но лично, како човек кој секојдневно...

Скоро секој од нас барем еднаш во животот требал да направи некаков тип на презентација...