Intel | Smartportal.mk

Заоблените телевизори беа во мода до пред неколку години, но таа технологија сега...

Најголемиот производител на чипови за десктоп и лаптоп компјутери, неодамна ја претстави...

Еве една одлична вест за гејмерите или сите оние кои сакаат да извадат максимум од...

2017 година ја чекаме со уште поголема неизвесност кога се во прашање процесорите. Intel...

Еве нешто што многумина упатени не веруваа дека може да се случи – најголемите конкуренти...

Засега, поголемиот дел од компаниите кои развиваат „Вештачка Интелигенција“ користат...

Еден од најголемите производители на лаптопи и компјутери во светот веќе подолго...

Најголемиот производител на компјутерски процесори почна да се пробува во водите...

Една година по лансирањето на Skylake чиповите, Intel ги претставува новите Kaby Lake, кои треба...

Денешните Skylake процесори на Intel се исклучително моќни и чиповите од средната класа (i3 и i5) се доволно добри дури и за најтешките игри и програми. Сепак, нивна голема слабост е вградената графика, која е доволна...

Едно од главните ограничувања кај двата најпопуларни уреди за виртуелна реалност...

Лансирање на Intel® Xeon Phi™ процесорот и напредокот кај Intel® Scalable System Framework се обраќаат...