Facebook Messenger | Smartportal.mk

На голем број корисници на Facebook Messenger им е позната опцијата за споделување на својата...

Facebook Messenger ќе престане да работи на некои уреди во текот на нареднта недела. Уредите...

Facebook Messenger на Android, iOS и десктоп од оваа недела им овозможува на корисниците да групните...

Изгледа истражувањата на Facebook покажуваат дека корисниците се’ почесто ги користат...

Уште од  самото создавање на Messenger како посебен дел на социјалната мрежа Facebook, тимот...

Како што обично е случајот, Facebook пред некоја нова функција да ја пушти за сите корисници,...

Facebook од оваа недела ја воведе можноста за правење „тајни“ разговори за сите свои...

Од оваа недела, со инсталирање на најновата верзија од Facebook Messenger за Android и iOS, сите корисниците добиваат можност да разговараат „тајно“ со своите пријатели, односно преку заштитени и енкриптирани пораки. Енкрипција...

Facebook веќе има верзија од нивната главна Android апликација направена за послабите телефони,...

Facebook воведе две нови функции во нивниот познат Messenger, меѓутоа за почеток само за корисниците од САД. Тоа значи дека проширувањето во остатокот од светот ќе зависи од реакцијата и користењето на овие корисници. Едната,...

Facebook веќе одреден период работи на „еволуција“ на нивниот Messenger, во нешто повеќе од обичен сервис за комуникација, односно испраќање на обични текстуални пораки. Тоа значи дека Messenger овозможува повеќе видови...

Сигурно имате забележано дека доколку притиснете и држите на лајк копчето, односно палец нагоре, во Messenger, тој ќе почне да се зголемува со што се добива можност да се испрати во поголема форма од стандардната. Оваа...