Android | Smartportal.mk

Android е убедливо најпопуларен оперативен систем за смартфоните и таблетите, но и натаму...

Microsoft, односно Skype, не ја промовираат Lite верзијата како ние во насловот, меѓутоа со оглед...

Еве еден телефон со Android, кој кога ќе го видите, дури и ако сте најголеми познавачи на...

Google ги претстави Instant Apps на својата I/O конференција минатата година. Се работи за мобилни...

Иако е опција која сѐ уште не ја поддржуваат голем дел на производители (засега ја...

Отклучување на телефонот со препознавање на лицето на корисникот не е воопшто нова...

Со нов потег кој дефинитивно ќе го налути фановите на Windows Phone, Microsoft покажува дека веќе...

Windows Phone (односно денес Mobile) се чини е одамна „мртва“ платформа, но вљубениците во неа...

Фото: Android Police Уште на почеток да нагласам, за сите коишто се израдуваа, ова важи за уредите...

Една од најкорисните функции на Android, која се разбира не е ексклузивна, е можноста за...

Google ќе започне да ги обележува уредите кои го исполнуваат нивниот Play Protect стандард....

Гугл овозможи користење на уште една негова апликација на уреди кои користат Android...