САД | Smartportal.mk

2017 година ќе биде од клучно значење за револуцијата на електричните возила, која најверојатно нема...

Можеби сте запознаени со „експериментите“ кои што SolarCity и Tesla постојано ги испробуваат...

Сигурно сте се запрашале која е најбрзорастечка професија кај нас или општо во светот....

Веќе сите знаеме за Интернетот, тоа чудо од поврзување на човековата цивилизација...

Агенцијата за заштита на околината (АЗО; Environmental protection agency, EPA) на САД конечно се огласи...

Деновиве се одвива една нервозна битка меѓу два гиганти – американската влада претставувана...

Веќе неколку пати тука на Смартпортал сме покривале воена технологија, која што најчесто...

Тие кои се заинтересирани за воена технологија и опрема веројатно често дошле до ситуација...

Ласерските оружја бавно, но сигурно доаѓаат. Иако немаат „филмски“ карактеристики...

Google има доста возила во циркулација во сообраќајот, и тие фотографираат фотографии...

Канта за ѓубре – толку обична „справа“ која има една задача – да собира остатоци...

При крајот на 2014 Sony беше нападнат од хакери кои успеаја да се извлечат со повеќе од...