РСБСП | Smartportal.mk

Пневматиците се една од поважните безбедносни карактеристики на возилото и во голема...

Поспаниот возач е неспособен да направи нешто за да избегне критична ситуација или...

Брзо возење. Неискусниот млад возач не е во состојба да го процени потребното време...

Заморот е примарна причина за повеќе од 20% од смртните случаи на патиштата во светот....

Честите патувања, викенд одмори на море или на езеро, на планина или на река, значат...

Топлотниот бран кој ја зафати Република Македонија создаде многу проблеми во сообраќајот....

„Едно лице загина, а четири други се повредени во сообраќајна незгода што вчера вечер...

Велигденските празници го навестуваат првиот продолжен викенд оваа пролет.  Пред...

„Младост без лудост“ е мотото под кое ќе се реализира нова кампања на Републичкиот...

Велосипедизмот претставува економски, енергетски и еколошки најодржлива форма на...

Мотоциклистите спаѓаат во групата на учесници во сообраќајот кои најмногу се изложени...

Со цел прецизно и ефикасно утврдување на  аномалиите во сообраќајниот систем кои...