Позадини | Smartportal.mk

Google оваа недела ги пушти последната верзија од Android M Preview за програмерите, заедно со...

Позадините кои што доаѓаат како дел од верзиите од Ubuntu може да се каже дека се приказна...

Со секоја нова верзија на познатиот open source оперативен систем Ubuntu има и нова стандардна (default) позадина која што е поставена кога првпат го вклучувате системот. Сите позадини кои што до сега биле на Ubuntu се навистина...

На страната од Windows каде што може да најдете избор на разни теми и позадини за вашиот десктоп, може да се симне тема на која што сликите за позадините се направени во Охрид. Поточно сликите се од зајдисонца...

Иако сами можеме да си избереме позадини, бои и да си направиме своја тема, сепак повеќето од нас сакаме работите да ни бидат готови и спремни за користење. Како што повеќето од Windows корисниците знаете, на...

Можноста за користење теми е доста корисна функција на Windows. Со избор на тема, покрај убавите позадини кои што се менуваат, добивате и различни бои на прозорците и taskbar-от. Со користењето на теми, не мора сами...