Обновлива енергија | Smartportal.mk

Иновациите околу нас се поприсутни од било кога. Голема заслуга за тоа има „новата“...

Бенефитот од користењето на зелената обновлива енергија сите го знаеме. Но како најлесно...

Можеби сте запознаени со „експериментите“ кои што SolarCity и Tesla постојано ги испробуваат...

Се’ повеќе компании во светот се одлучуваат за користење електрична енергија која...

Некои од нашите читатели можеби се запознаени со трансакцијата за спојување меѓу...

Еднаш на времето една компанија од САД беше оформена во гаража од двајца ентузијасти....

Сончевите ќелии имаат граница на ефикасноста, наречена Шокли-Кјуизерова граница....

Енергијата од обновливи извори дефинитивно е иднината кога се работи за овој сектор...

Бил Гејтс продолжува да изненадува позитивно со неговата мисија за реформа на светот....

Човештвото предолго се ослонува на фосилни горива за обезбедување на сопствената...

Сите знаеме дека сончевата енергија е еден вид на бесплатен, „обновлив“ извор на...

Колку пати досега сте помислиле да инсталирате сончеви панели кај вас за домаќинството...