Научни истражувања | Smartportal.mk

Сигурно сте ги гледале оние емисии каде се повикуваат сведоци да зборуваат за некој...

Најубаво е кога барајќи лек против маларија, случајно ќе пронајдеш лек за 90% од сите...

Вилинско коњче 44 Веќе имаме пишувано за темната материја. Се работи за материја која...

Во една добра вест од светот на науката и технологијата, Националната аеронаутска...

Кој држел класичен Kindle со е-мастило во рака знае за тоа инженерско чудо кое со едно...

Штрковите се селат на југ кога е зима, а доаѓаат и се закачуваат на скоро секоја бандера...

Facebook е најголемата „социјална“ мрежа во светот. Покрај тоа што овозможува да останете...

Можеби се сеќавате кога пишувавме за постојаната смена на позицијата на земјините...

Универзумот е прекрасен. Тој создал чуда како масивни објекти поставени во интересни...

Пред некое време пишувавме за првото историско откривање на гравитационите бранови...

Кога и да помислиме на црни дупки, помислуваме на оние невидливи чудовишта кои одат...

За теоријата за црни дупки веројатно нема кој не слушнал, од тие кои се заинтересирани...