Малициозен софтвер | Smartportal.mk

Нов малициозен софтвер наречен WannCry од класата “Ransomware”, односно софтвер кој го...

Слободно може да се каже дека ризикот од симнување на фајлови со малициозен софтвер...

Мобилниот оперативен систем на Google повторно е на мета на напад на хакерите. Овој пат,...

Linux/Unix, а со тоа и OS X платформата се сметаат за многу посигурни кога е во прашање ризикот...

Иако според извештаите од страна на Google произлегува дека количината на малициозен...

Преку својот SafeBrowsing сервис, Google веќе овозможува заштита од малициозен софтвер кој што може да го симнете од веб страните. Тие исто така преземаа неколку мерки кои што треба дополнително да ги заштитат корисниците,...

Познатата компанија AVG Technologies, минатата недела објави дека има откриено нов малициозен...

На одредена бројка на Windows компјутери од Lenovo е откриено дека тие доаѓаат со пред инсталиран...

Познатата чешка компанија Avast извести дека по пријава од член на нивниот форум има откриено 3 Android апликации кои што претставуваат adware. Се работи за апликациите Durak, IQ Test и апликација за руската историја. Овие...

WordPress е еден од најмногу користените системи за блогирање, како и за менаџирање на...

Една од најпознатите компании која развива безбедносен софтвер за Android, Lookout, објави...

Откритието доаѓа од познатата компанија од областа на безбедноста Symantec, можеби попозната за обичниот корисник како производител на Norton Anti Virus и сличен безбедносен софтвер. Малициозниот софтвер е наречен...