интернет приватност | Smartportal.mk

По „протекувањето“ на информации, како во случаевите на Сноуден и слични, светот...

Сте се запрашале некогаш како сите реклами кои ги гледате на сајтовите на Google (на пример...

Низ интернет мрежата почна да се распространува нов вирус со име Popcorn Time, кој може целосно...

Веќе сите знаеме за Интернетот, тоа чудо од поврзување на човековата цивилизација...

Facebook е најголемата „социјална“ мрежа во светот. Покрај тоа што овозможува да останете...

Секојдневно, сведоци сме на сѐ повеќе и повеќе пробиени или хакирани онлајн сметки,...

Дискусијата за приватноста веќе е стандардна работа, а за повеќето веќе е јасно дека...

На пазарот веќе видовме неколку различни модели на паметни телефони кои ветуваат...

Многумина, односно пардон, сите од нас, често се поврзуваме на јавни Wi-Fi мрежи, кои секогаш...

После подолг период на тестирање на одредени платформи и помал број на корисници,...

Facebook Messenger во својот код „крие“ неколку работи кои може да бидат претставени во иднина...

Во текот на вчерашниот ден Окружниот суд на областа Калифорнија им наложи на Apple да помогнат во пробивањето на заштитата на одреден iPhone уред и со тоа да се добие пристап до сега енкриптираната содржина. Конкретно...