Безбедност во сообраќајот | Smartportal.mk

Велигденските празници го навестуваат првиот продолжен викенд оваа пролет.  Пред...

Едно од најиновативните решенија во иднина можеби би било инсталирање на сообраќајни...

Со цел прецизно и ефикасно утврдување на  аномалиите во сообраќајниот систем кои...

Во пресрет на Новата Година и Божиќ, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот...

Министерството за транспорт на Британија ја разгледува можноста за користење на нова...

Скопје се’ уште не е безбедно место за возење велосипед. Меѓу инаетливи пешаци кои...

Навистина, возачите немаат пречки за вниманието. Од лоши учесници на патот пред нив,...

Безбедноста и ефикасноста на патиштата е инженерски и проектантски проблем кој се`...

Највеќето модерни автомобили имаат внатрешен компјутер кој управува со разните системи...

Секоја година илјадници велосипедисти гинат или се значајно повредени на патиштата....

Samsung SafetyTruck Многу од возачите се нервираат кога треба да претекнат камион на пат со...