Најдобрите Android апликации според Google за 2017

Напишано на 19.05.2017 - 11:44 од Мишо Лекиќ

На I/O конференцијата која завршува денес, Google традиционално ги претстави најдобрите апликации, според нив, достапни на нивниот Android оперативен систем.

Истите се поделени во категории, поточно во 12 категории во коишто е избрана по една апликација како победник од повеќе номинирани. Па така, најдобрите Android апликации за 2017 се следните:

Некои од овие апликации се веќе многу добро познати на корисниците, а некои може да претставуваат добра идеја за нова апликација.

Извор: ZDNet

За Авторот

Својот интерес во областа на паметната технологија го развива одамна како хоби кое што прераснува во нешто повеќе, па резултатот на тоа е и развојот на овој портал. Сака да ги следи сите новини поврзани со оперативните системи, апликациите, мобилните телефони, но и интересните научни и вселенски истражувања.