Ја разгледувате ‘СОВЕТИ’ категоријата

На самиот почеток, би сакал да Ве прашам: дали сте задоволни од Вашиот кабелски оператор? Дали можете да ги гледате Вашите омилени серии и филмови, да го следите Вашиот омилен фудбалски клуб и во исто време да имате избор каков коментатор сакате да слушате, да гледате NBA, бокс, Формула 1 … Ако одговорот...

Заморот во очите од долго користење компјутер е толку честа појава, што дури си има и име – Computer Vision Syndrome. Симптомите ви се сигурно познати – заматен вид, главоболка и уморни, суви или насолзени очи. За повеќето од нас, овие симптоми се минливи и штом се тргнете од компјутерот, ги снемува многу брзо....

Во овој модул ќе дискутираме за тоа како да ги идентификуваме бенефитите на даден производ на начин кој е јасен и уверлив и кој јасно им ја прикажува вредноста на вашата иновација на купувачите. ШТО Е ТОА БЕНЕФИТ? Функционалност е технички детал за тоа што иновацијата прави, како е направена и што...

СЛИКАТА ВРЕДИ ИЛЈАДА ЗБОРОВИ….ИЛИ МОЖЕБИ НЕ Постојат одредени ситуации кога ова е случај. Во една прилика, додека бевме на натпревар за стартапи во Белград, еден иноватор се обиде да ни го долови неговиот проект преку слики. Иако сликите најчесто овозможуваат подобро да се разбере она на кое...

Пред да можат купувачите да го купат вашиот продукт, тие треба да бидат свесни дека постои и да знаат како да го најдат. Да го земеме за пример LinkedIn – популарната социјална мрежа за компании која почнувајќи од 2000 потроши години обидувајќи се да ги опише нејзините сервиси. Дополнително, да го земеме...

Условите под кои се одвива сообраќајот во зимските месеци се по многу нешта специфични. Снег, мраз, голомразица, но и намалена видливост поради густата магла, се причините кои го отежнуваат нормалното одвивање на сообраќајот, како низ градските средини, така и на патиштата кои се трасирани долж...

iPhone е одличен персонален уред кој Ви помага во секојдневните задачи и има скоро неограничени можности. Едноставно, може да се каже дека е Вашиот животен сопатник. Секојдневно го користите за да се слушнете или да се пишете со Вашите сакани, роднини, пријатели или бизнис партнери, да закажувате состаноци...

Во овој модул ќе искористиме постоечки иновации со цел да дефинираме како се пишуваат добри описи на продуктите. Ќе научиме како да јасно и прецизно да му објасниме некому што имаме и зошто тој би требало да биде заинтересиран за она што го нудиме. ЈАСНА КОМУНИКАЦИЈА Сите, почнувајќи од Владата која...

Постојат многу дефиниции и дебати за тоа што е иновација. Некои иновации се револуционерни и ги менуваат пазарите целосно. Други иновации се поинакви – тие се итеративни подобрувања кои напредуваат помалку драматично. Како и да е, сите се согласуваат дека иновациите претставуваат сериозен напор. Иновацијата...

Без разлика дали имате на пример MacBook Air на кој што работите канцелариска работа, гледате филмови и слушате музика, или пак имате MacBook Pro 15” со ретина дисплеј на кој што едитирате видео записи, програмирате или пак креирате музика, скоро секој корисник на Apple компјутер се смета себеси за напреден корисник...

Социјалните мрежи се место каде секојдневно се споделуваат огромен број на фотографии од секакви настани, битни и небитни. Имате луѓе кои споделуваат слики од нивните домашни миленичиња, некои сакаат да сликаат прекрасни пејзажи, зајдисонце и изгрејсонце, плажи, селфиња, имате и такви кои споделуваат...

При избор на смартфон сите гледаме за цената да го извлечеме максимумот, но секогаш ќе има нешто што ќе ни фали или ќе ни смета кај повеќето од телефоните за буџетот кој е планиран. Повеќето сакаме добра камера, но и добри перформанси, а знаеме да ја замериме внатрешната меморија. Моделите со 8GB полека...