Ја разгледувате ‘Сервиси’ категоријата

Долгогодишните корисници на Android оперативниот систем не можат да го замислат користењето на своите уреди без истите да бидат персонализирани . Оперативниот систем таквото персонализирање го овозможува преку низа „кратенки“ и виџети. Сепак, за подесување на истите делува комплицирано за новите...

Во ерата на масовно експлоатирање на интернетот од страна на речиси сите луѓе на планетата, сосема извесно е дека интернетот чува белези од секој корисник кој некогаш ја посетил мрежата. Социјалните мрежи, комуникацијата, податоците и се она што се врзува со користењето на интернетот е некаде од...

Споделување не локацијата како опција, иако не претерано популарна, на корисниците им е веќе позната од социјалните мрежи како Facebook, Swarm, па дури и сервисите како Lyft и Uber. Споделувањето на местото на кое се наоѓаат корисниците можат да го користат во низа различни цели, но дефинитивно популарноста...

Една од главните одлики на новиот Galaxy S8 ќе бидат и подобрувањата во софтверот, поточно новиот дигитален асистент Bixby, кој ќе биде трн во окото на Siri, Cortana и Google Now (Assistant). Од Samsung полагаат голема надеж во овој асистент, за кого очекуваат да понуди многу нови можности споредено со конкуренцијата. Bixby ќе...

Водечката компанија во IT индустријата Microsoft, во последните години својата работа ја насочува кон таканаречените продуктивни апликации. Како резултат на нивната работа беше претставен пакетот Office 365, кој всушност е напредна верзија на пакетот по кој Microsoft стана препознатлив и незаменлив, кога се...

Без разлика дали патувате за да уживате или за работа, Вие треба да го испланирате патувањето за да знаете кои знаменитости да ги посетите, кој е најдобриот, а воедно и најекономичниот хотел, да имате мапа за да не се изгубите во местото каде што патувате, каде да се паркирате или пак доколку патувате...

Корејскиот гигант полека но сигурно навлегува во Windows 10 водите, правејќи свој уникатен еко систем, кој отсега ќе им овозможи на корисниците на нивниот одличен Tab Pro S таблет/лаптоп да го отклучат со читачот за отпечатоци вграден во нивниот Galaxy смартфон, а подоцна и за останатите Windows 10 корисници. Во...

На самиот почеток, би сакал да Ве прашам: дали сте задоволни од Вашиот кабелски оператор? Дали можете да ги гледате Вашите омилени серии и филмови, да го следите Вашиот омилен фудбалски клуб и во исто време да имате избор каков коментатор сакате да слушате, да гледате NBA, бокс, Формула 1 … Ако одговорот...

Иако кај нас не толку присутни, на западните пазари сервисите на Amazon се исклучително популарни, а тука пред се мислам на Alexa дигиталниот асистент и Amazon Primer сервисот за гледање филмови и серии, слушање музика и читање книги. Сега гигантот додава нов сервис, кој овозможува видео конференции и кој ќе...

Brainster.io е база од 250 онлајн алатки и ресурси од областа на стартапи, маркетинг, дизајн, кодирање, UX, UI, и продуктивност кои се бесплатни за користење. Без разлика дали сте маркетер, професор, студент, претприемач, дизајнтер или програмер, преку оваа платформа ќе ги надградите своите вештини и ќе заштедите...

Една од најнапредните и најбрзорастечки технологии моментално во целиот свет секако се автономните и безпилотни автомобили. Оттука реално е да се очекува сега и во иднина соработки помеѓу две или повеќе компании од оваа сфера со цел побрз развој на производите и услугите кои ги нудат. Најновата...

Замислете дека се допишувате во групен чет со луѓе од неколку различни земји и некој од нив не знае добро англиски јазик. Сега, замислете дека самиот чет клиент ќе може да ги преведува сите разговори на јазикот на кој вие сакате, се додека тој е еден од листата на 60 поддржани јазици. Microsoft вложува огромни...