Ја разгледувате ‘iOS’ категоријата

Snapchat е мултимедијална апликација за испраќање на слики и текст и е направена од Evan Spiegel, Bobby Murphy и Reggie Brown, поранешни студенти на Stanford University. Компанијата која стои позади Snapchat се вика Snap Inc. Првичното име на апликацијата не било Snapchat туку Picaboo. Креаторите, пред да дојдат до идејата за ваков тип на...

App Store, онлајн продавницата на Apple за игри и апликации за iOS официјално започна со работа на 10-ти јули 2008-та година. На 11-ти јули, кога беше објавен iPhone 3G, App Store беше интегриран во самиот оперативен систем. Денес на App Store има над 2.000.000 апликации и игри достапни за купување или бесплатно преземање. Голем...

Се’ уште неофицијално, информациите говорат дека од Instagram моментално тестираат и планираат да пуштат нова можност на својата апликација која ќе им овозможи на корисниците да споделуваат повеќе слики одеднаш. Новата можност е забележана од страна на дечките од DroidLife, а пуштањето кај ограничен број...

  Сакате да ги направите вашите фотографии подобри, односно да ги „фотошопирате” со популарниот програм за преработка на слики “Photoshop”? Иако на прв поглед делува лесно, “Photoshop” е сепак сериозен софтвер кој бара знаење и одреден број на вештини. За оние кои не сакаат да навлегуваат во магијата на...

Дојде крајот и на оваа 2016-та година, па како што е редот, да направам и јас листа во која ќе наведам некои апликации кои ја одбележаа изминатата година. Доколку сте корисник на iPhone, секако купен од iStyle Македонија, сигурно знаете за App Store, продавницата за апликации на Apple на која има повеќе од 2.000.000 апликации! Во...

Facebook Messenger на Android, iOS и десктоп од оваа недела им овозможува на корисниците да групните разговори ги прават лице во лице, односно преку групен видео повик. Ограничувањето на видео повиците е на 6 учесници, но корисниците имаат можност да вклучат до вкупно 50 учесници во разговорот кои ќе може да го...

Изгледа истражувањата на Facebook покажуваат дека корисниците се’ почесто ги користат своите камери како замена за обично пишување на текст, затоа што со најновата верзија од Messenger, токму камерата е ставена напред во центарот на вниманието на апликацијата. Како главна новина е новата верзија од камерата...

Super Mario, познатиот лик којшто нема некој роден пред деведесеттите кој не го познава, од оваа недела ексклузивно е достапен за корисниците на iPhone, iPad и iPod Touch, односно за корисниците на iOS. Играта за жал не е достапна на Android, а сега за сега и нема најави дали и кога тоа би се случило. Една од причините која...

Виртуелните асистенти во нашите паметни уреди стануваат се проприсутни кај корисниците, особено кај оние во земјите каде е поддржат јазикот. Сепак, поголемо ограничување е веројатно достапноста. Само еден од асистентите е достапен за сите поголеми оперативни системи – тоа е Cortana од Microsoft. Зошто...

SwiftKey е една од најпознатите апликации кои ја менуваат стандардната тастатура на Android и iOS уредите. Во сопственост на Microsoft од почетокот на оваа година, апликацијата продолжи да биде развивана со нови функции. Темите коишто се достапни во прилагодувањата од апликацијата овозможуваат корисниците...

Најавено како можност која наскоро треба да биде достапна, Netflix со денешната надградба на нивната мобилна апликација им овозможи на корисниците да ја симнат содржината која сакаат да ја гледаат, за подоцна да ја гледаат без потреба од интернет конекција. Можноста е достапна за сите корисници на...

Игрите кои се буквално составен дел од компјутерот на секоја бирократска канцеларија, отсега вработените ќе можат да ги играат и на своите паметни телефони. Solitaire денес можеби не одѕвонува толку силно во ушите на помладата популација, но овие игри верувам дека ќе бидат вистински хит кај повозрасните...