Ја разгледувате ‘Android’ категоријата

Upside Down е игра достапна на Android платформата која е едноставна, меѓутоа доста заразна и сигурно љубителите на вакви игри ќе им се допадне. Целта на играта е да прескокнувате преку пречките кои се поставени на патот на човечето со кое играте. Она што ја прави поинтересна и потешка до некаде играте е тоа...

Microsoft беше прв кој овозможи да го користите вашиот паметен телефон како Windows 10 компјутер, но поради неуспехот на Windows 10 Mobile смартфоните, оваа “Continuum” функција поминува главно незабележано. За популаризирање на оваа функционалност најверојатно ќе биде задолжен Galaxy S8, кој според нови информации ќе...

Avast Software обелодени кои апликации на Android најмногу ја трошат батеријата. На нивната листа од десет најголеми трошачи на батеријата, три се поврзани со Facebook вклучувајќи го и првото место на оваа листа кое е резервирано за самата Facebook апликација. Facebook апликација воедно е и најкористената апликација...

1. Кој е Нино Карас? Претприемач, ИТ ентузијаст и визионер, софтверски инжинер и тотален перфекционист. Покрај ова, јас сум коосновач и CEO на македонската компанија CodeWell, како и на холандско-македонските стартапи Letz и MarkO. 2. Како започна твојата приказна со стартап светот? Пасијата за нови технологии...

ТестовиВозачка е Android апликација која на корисниците во секое време им ги прави достапни официјалните тестови за полагање на возачка дозвола. Со тоа, идните возачи можат во секое време и место да повежбаат и да бидат сигурни дека нема да имаат проблем при полагањето на тестовите. Сепак, во денешно...

Facebook Messenger на Android, iOS и десктоп од оваа недела им овозможува на корисниците да групните разговори ги прават лице во лице, односно преку групен видео повик. Ограничувањето на видео повиците е на 6 учесници, но корисниците имаат можност да вклучат до вкупно 50 учесници во разговорот кои ќе може да го...

Изгледа истражувањата на Facebook покажуваат дека корисниците се’ почесто ги користат своите камери како замена за обично пишување на текст, затоа што со најновата верзија од Messenger, токму камерата е ставена напред во центарот на вниманието на апликацијата. Како главна новина е новата верзија од камерата...

Google заедно со Android испорачува цела плејада на одлични апликации. Тука секако спаѓа Google Now, односно новиот Google Assistant дигитален асистент, кој за многу функционалности е најдобар во бизнисот. Сепак, конкуренцијата не спие и Cortana и Siri му дишат во врат на Google, а наскоро и Samsung сака да вгради свој дигитален...

Microsoft можеби нема успешен еко систем кај смартфоните (иако иднината на Windows 10 Mobile и не е така темна), но затоа има еден куп одлични апликации за Android и iOS. Со нив, тие буквално сакаат да ги заменат сите стандардни апликации на овие две платформи. Една од нив е Skype Mingo, која може целосно да замени неколку...

Виртуелните асистенти во нашите паметни уреди стануваат се проприсутни кај корисниците, особено кај оние во земјите каде е поддржат јазикот. Сепак, поголемо ограничување е веројатно достапноста. Само еден од асистентите е достапен за сите поголеми оперативни системи – тоа е Cortana од Microsoft. Зошто...

На конференцијата за техника Slush во Хелсинки оваа недела компанијата Rovio ја претстави Hatch Entertainment, револуционерна социјална платформа за мобилни игри која би можела да донесе втор голем успех за компанијата после играта Angry Birds. Претставниците на Hatch  укажуваат на фактот дека новиот сервис се’...

SwiftKey е една од најпознатите апликации кои ја менуваат стандардната тастатура на Android и iOS уредите. Во сопственост на Microsoft од почетокот на оваа година, апликацијата продолжи да биде развивана со нови функции. Темите коишто се достапни во прилагодувањата од апликацијата овозможуваат корисниците...