Ја разгледувате ‘Мобилни апликации’ категоријата

Instagram воведе нова промена при гледање на видеа. Веќе нема да морате да го вклучувате звукот на секое видео штом еднаш ќе го вклучите. Ова ќе ви потрае се додека активно ја користите апликацијата, а штом еднаш ќе ја исклучите следниот пат ако сакате да ги следите видеата со звук ќе мора повторно да...

Опцијата за избор на брзина на видео од сега достапна и за мобилните апликации YouTube наменети за корисниците на Android и iOS. Оваа практична алатка која овозможува неколку брзини на емитување на видеата, од успорена снимка до двојно побрзо од регуларното, најде широка примена и беше одлично прифатена...

Tinder е и официјално најпрофитабилната апликацја која се нуди на Apple-овиот App Store. Зад себе Tinder остави многу популарни и корисни апликации од типот на Netflix или играта која се наоѓаше долг период на тронот Candy Crush. „Дејтинг“ апликацијата го превзема врвот особено по промоцијата на својата „Златна“ верзија....

Две од водечките компании за интернет безбедност Kaspersky Lab и Avira издадоа предупредување до своите корисници за потенцијална опасност која се шири преку платформата Facebook Messenger. Се работи за содржина која се пренесува преку порака од корисник на корисник, а која води до видео. Кога ќе се отвори, пораката...

Една од најпопуларните социјални мрежи за споделување фото и видео содржини Instagram, во февруари годинава им претстави на своите корисници нова функција со која се овозможуваше споделување на повеќе фотографии одеднаш, во така наречениот „албум“. Во „албумот“ корисниците можеа да споделат максимум...

Најпопуларната социјална мрежа Facebook ќе почне да поддржува користење на 360° фотографии како насловна фотографија(Cover photo). До сега, Facebook поддржуваше споделување на фотографии во овој формат, но само како содржини. Со новите измени и самата апликација Facebook ќе овозможува правење фотографии со овој...

Апликацијата Google Maps наменета за оперативниот систем Android наскоро ќе вклучува опција која ќе им олесни на корисниците да пронајдат паркинг. Имено, според најновите дополнувања за апликацијата, при изборот на дестинација, корисникот ќе биде понуден со опцијата „Пронајди паркинг„. Доколку опцијата...

Дојче Телеком ја претстави првата игра во виртуелна реалност (VR) со која секој може да помогне во борбата против деменцијата. Оваа верзија на играта ќе овозможи подетално дијагностицирање на проблемите со навигацијата кај луѓето коишто потенцијално може да развијат деменција. Мобилната игра „Sea...

Моментално достапна на Англиски и Корејски јазик, оваа опција им помага на корисниците да го искористат целиот потенцијал на уредот Сеул, Кореа – 22. август, 2017 – Самсунг Електроникс (Samsung Electronics Co., Ltd.,) денес објави дека гласовните способности на Бигзби (Bixby) се веќе достапни низ повеќе од 200 земји...

Гугл овозможи користење на уште една негова апликација на уреди кои користат Android оперативен систем. Овој пат, се работи за апликацијата Google Contacts, која е достапна на уреди со оперативен систем Android 5.0 Lollipop или понов. Апликацијата за Android вклучува корисни алатки како можноста за спојување на дупли...

Гугл започна тестирање на својата мега-популарна апликација за интернет пребарувања, меѓутоа, овој пат во своја „олеснета“ варијанта, наменета за пазарите со проблеми со квалитетот на интернет конекцијата. „Search Lite“ во моментов се тестира во Индонезија, а корисниците имаат пристап до речиси истите...

Facebook Camera, односно функцијата во апликацијата наменета за споделување на слики и видеа како Facebook Stories добива дополнителни можности. Со оглед на фактот што Stories на Facebook никогаш не ја добија саканата, а ни приближно добра популарност, овој потег од многумина се смета како обид на компанијата да ги привлече...