Ја разгледувате ‘Разно’ категоријата

Снегот, мразот и минусните температури во овој период од годината најмногу проблеми предизвикуваат на учесниците во сообраќајот. Иако фокусот најчесто е ставен на возачите и возењето по снег и замрзнати коловози, сепак Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата подготви корисни...

Иновациите околу нас се поприсутни од било кога. Голема заслуга за тоа има „новата“ гранка на технологијата – зелената енергија. Речиси и да нема модерна градба изградена во последниве години која што на еден или на друг начин не се потпира на обновлива енергија, без разлика дали се работи за соларни...

Во пресрет на Новата Година и Божиќ, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата упатува апел до сите учесници во сообраќајот за совесно, одговорно и пред сѐ безбедно учество во сообраќајот. Единствениот услов за безбеден сообраќај за време на празничните денови е да ги почитувате...

Веќе се ближи крајот на оваа 2016-та година и веќе со нетрпение ја очекуваме 2017-та за да видиме што ќе ни донесе ново, бидејќи според мене, изминатата година беше една од подосадните и неинвентивни години кога се работи за технологија. Годината ја одбележа ривалството помеѓу Apple, Microsoft и Samsung. Apple ги претстави...

Не можам да опишам колку бев среќна кога добив e-mail во кој претставници на British Council ме информираа дека сум избрана да учествувам на тренинг за млади претприемници во Скопје – Македонија. Нивниот проект, попознат како иницијатива на WesternBalkanStartups беше поддржан од една од најдобрите иновативни агенции...

Што прво Ви паѓа на памет кога ќе го слушнете поимот “Социјална Мрежа”? Дали под социјална мрежа подразбирате начин за поврзување со Вашите најблиски? Играње на игри и одржување на виртуелна фарма? Место каде што ќе може да ги споделите Вашата тага, радост …  Место каде што можете да го искажете...

Понекогаш, колку и да се трудиме и инвестираме во нешто, работите испаѓаат поинаку од планираното. Некогаш тоа е подобро од планираното, меѓутоа често (можеби и почесто, или барем ние повеќе им обрнуваме внимание на овие ситуации) се случува токму спротивното. Во вакви мигови нашата волја е ставена...

Под поимот “Виртуелна Реалност” подразбираме некое дигитално опкружување во кое е предвидено да се чувствуваме како навистина да постои тоа опкружување. Поимот најчесто се користи во дигиталната технологија. Сите ние имаме учено во училиште дека постојат пет сетила: вкус, допир, мирис, вид и слух....

Веќе зборувавме за фидбек, но не би сакала таа тема само да ја скокнеме набрзина. Ни останаа уште неколку  важни работи за кажување. Затоа денеска ќе зборуваме за отстапувања кои ни се случуваат кога треба да носиме одлуки. Човечкиот мозок не е идеален. И покрај тоа што сеуште не е создаден таков компјутер...

Како што можете да приметите и по самиот наслов, јас сум голем обожавател на iPhone и воопшто на Apple уредите. Но, во овој случај би се задржал на темата, што ги тера луѓето, односно зошто би избрале iPhone наместо некој друг паметен телефон и со што Apple ги привлекува купувачите. Во 2007-ма, често оспоруваниот...

Живееме во време во кое едноставно дојдовме во ситуација нашите животи да зависат од технологијата. Технологијата е навлезена во сите сфери на општеството. На лекар веќе можете преку Вашиот компјутер или паметен телефон да закажете термин за преглед. Состанок со Вашите бизнис партнери го заведувате...

Панамските документи – огромен збир на документи од панамската компанија Мossack, Fonseca & Co. кои треба да прикажат корупција на многу светски политички фигури насекаде во светот. Интересно е што западните медиуми се обидоа да ги игнорираат западните политичари кои беа сомнителни во документите...