Ја разгледувате ‘ИТ’ категоријата

Неотел и овој пат истапи со поволности за новите корисници. Создаде понуда од пакети креирани според потребите на корисниците, а корисниците најмногу сакаат брз интернет и добар попуст. Изберете пакет составен од најбрз интернет, како и телевизија – neoTV или пакет само со интернет и добијте 50 отсто...

Google ќе претстави нов дизајн за корисниците во делот на сигурноста и приватноста, со цел да им овозможи полесен увид во информациите и податоците кои компанијата ги чува за нив. Редизајнот, кој се однесува на мобилната верзија од Google Dashboard, вклучува две алатки именувани: My Account и My Activity кои му овозможуваат...

Најпопуларната социјална мрежа Facebook ја менува полисата која се однесува на делот со заработката од реклами. Имено, ваквата реакција доаѓа откако компанијата била предмет на критика поради лесниот начин за споделување и ширење на лажни вести и сензационализам. Со новата полиса која веднаш стапи...

Спектакуларен поглед на новото здание кое ќе ја вдомува компанијата Apple, наречено Apple Park и особено новиот Steve Jobs театар во кој се очекува презентацијата на последниот модел на легендарниот iPhone. Се работи за новиот простор за промоции и одржување настани на оваа компанија, а ова е негово прво јавно...

Со комбинирање на официјални податоци и сателитски фотографии, како и податоци кои ги поседува самата компанија, Facebook изврши успешно мапирање на популацијата на 23 држави. Мапирањето до детали го овозможи технологијата на Facebook која има способност од сателитски снимки да прави разлика помеѓу објекти...

(Скопје, 01.09.2017) – Нови пакети, со поголеми брзини на интернет пристапот и со 50 отсто попуст на претплатата во првите 3 месеци е најновата понуда од Неотел. Тримесечниот попуст се однесува за сите нови договори со траење од 2 години за neoTrio, пакетите што вклучуваат интернет, телевизија и телефон, како...

Со 55 и 65 инчните Q8FQLED ТВ уреди со рамен екран и 43-инчниот “Frame”, премиум ТВ портфолијото на Самсунг се проширува на 14 QLED телевизори и три модели на “Frame“  Берлин / Скопје, 01. септември, 2017 – Компанијата Самсунг Електроникс (Samsung Electronics Co., Ltd) ги представи новите QLED TV модели со рамен екран од 55 и од 65 инчи,...

Со фокус на занаетчиството, паметната поврзаност и стремежот невозможното да е дел од нивните нови производи и услуги, Самсунг планира да го обликува “новиот нормален“ живот Берлин / Скопје, 31. август, 2017 — Самсунг Електроникс (Samsung Electronics Co., Ltd.) го искористи своето присуство на саемот ИФА 2017 во Берлин...

(Скопје, 31.08.2017) – Учениците од училиштето за деца со посебни потреби, Иднина, новата учебна година ќе ја почнат во реновиран простор благодарение на донацијата на телекомуникацискиот оператор, Неотел. Со донацијата ќе се изврши репарирање и молерисување на ентериерот на објектот, вклучувајќи ги...

Берлин / Скопје, 30. Август, 2017 – Самсунг Електроникс (Samsung Electronics Co., Ltd.) и Спидо Интернешнал (Speedo International Ltd.) им помагаат на пливачите ширум светот да ја следат својата активност со најдобрата во својата класа – пливачката платформа на Спидо – Спидо Он (Speedo On). Апликацијата за следење на пливањето, Спидо...

Трите компании се здружуваат за да овозможат најдобро доживување при гледањето на видео содржини со помош на HDR10+ технологија  Скопје, 29. Август, 2017 – Новото партнерство помеѓу трите големи компании – “20th Century Fox“, “Panasonic Corporation“ и “Samsung Electronics“, ќе обезбеди создавање на отворена платформа HDR10+ која...

Дојче Телеком ја претстави првата игра во виртуелна реалност (VR) со која секој може да помогне во борбата против деменцијата. Оваа верзија на играта ќе овозможи подетално дијагностицирање на проблемите со навигацијата кај луѓето коишто потенцијално може да развијат деменција. Мобилната игра „Sea...