Ја разгледувате ‘ИНТЕРНЕТ’ категоријата

Влијанието на добриот друштвен живот врз здравјето на луѓето е нешто што одамна се истражува. Заклучокот од тие истражувања, кратко кажано, говори дека луѓето коишто имаат повеќе пријатели, учествуваат во повеќе друштвени активности и слично, живеат подолго. Се разбира, ваквиот заклучок се однесува...

Фото: TechCrunch.com Како Facebook веќе да не е главната интернет дестинација на над милијарда корисници во светот, па тие продолжуваат со воведување на нови функции. Се разбира, се шегувам, причината поради којашто оваа мрежа е толку популарна е ваквиот начин на работа, односно константното подобрување на...

Една од најкорисните функции на Facebook, Safety Check, може значително да Ви помогне во време на незгоди, природни непогоди, терористички напади и слично. Оваа функција може дури и да Ви го спаси животот во одредени случаи, иако се работи само за едноставно известување на пријателите дека сте безбедни после...

Се’ уште неофицијално, информациите говорат дека од Instagram моментално тестираат и планираат да пуштат нова можност на својата апликација која ќе им овозможи на корисниците да споделуваат повеќе слики одеднаш. Новата можност е забележана од страна на дечките од DroidLife, а пуштањето кај ограничен број...

Brainster.io е база од 250 онлајн алатки и ресурси од областа на стартапи, маркетинг, дизајн, кодирање, UX, UI, и продуктивност кои се бесплатни за користење. Без разлика дали сте маркетер, професор, студент, претприемач, дизајнтер или програмер, преку оваа платформа ќе ги надградите своите вештини и ќе заштедите...

Можеби за голем број од нас оваа информација нема да значи ништо. Facebook дефинитивно доминира кај социјалните мрежи, па и покрај милионскиот број на корисници на Google+, во споредба, оваа мрежа има мал број на корисници. Сепак, може слободно да се каже дека корисниците на Google+ го имаат пронајдено токму...

Facebook е моментално најпопуларна социјална мрежа со најголем број на корисници. Според најновите статистики, активни корисници на Facebook има над 1.230.000.000. Во Македонија, над 48% од вкупното население се активни корисници. Во една од претходните статии пробав да го објаснам Влијанието на Социјалните мрежи. Според...

Сите со нетрпение очекуваме да се оствари барем еден од најавените новитети кои гарантираат подолготрајни батерии за нашите смартфони. Како дел од нашето секојдневие, би било убаво кога батериите би траеле подолго отколку што траат сега, по можност многу подолго. Додека не дојде тој ден, има начин...

Проектот VoiceUp започна со реализација на два од петте предвидени еднодневни настани низ Македонија – во Битола и Св. Николе. Преку 60 учесници од овие два града веќе имаа можност одблизу да се запознаат со целите и активностите на проектот и директно да се инволвираат во следните фази на VoiceUp. Проектот...

Facebook Messenger на Android, iOS и десктоп од оваа недела им овозможува на корисниците да групните разговори ги прават лице во лице, односно преку групен видео повик. Ограничувањето на видео повиците е на 6 учесници, но корисниците имаат можност да вклучат до вкупно 50 учесници во разговорот кои ќе може да го...

Google Maps веќе е една од најдобрите бази за места, односно бизнисите на местото каде што се наоѓате. Со притискање на бизнисот на мапата добивате дополнителни информации, како што е телефонскиот број, слики од местото и слично. Информациите достапни за корисниците ќе бидат дополнети со информација...

Не дека ова е многу важна вест, најмногу поради фактот што може слободно да се каже дека веќе е касно. Деновите на Flash Player се одбројани, а повеќето веќе ја користат новата, подобра, побезбедна и побрза HTML5 технологија. Како и да е, сепак добро е кога ќе се прочита за официјална поддршка на некој од производите...