Синиша Карафилоски – Smartportal.mk | Smartportal.mk

Синиша Карафилоски

Вљубеник во електрични и хибридни возила. Редовно ги следи сите новости во светот на обновливата енергија. Астрологијата и астрономијата се уште една голема страст која секојдновно ја истражува.

IKEA развива систем за паметно осветлување. Со ова компанијата конечно се насочува кон...

Елон Маск повторно стравува и предупредува дека вештачката интелигенција може да...

Светот сака да дознае колку што е можно повеќе детали за новиот Model 3 на Tesla. А овие детали...

Кога имаме тунели за автомобили, камиони, автобуси и возови, зошто да не и за бродови....

Сигурно може да претпоставите дека повторно се работи за некој вид на дрон. Владата...

Германските научници тестираат вештачко сонце кое е познато под име „Synlight“, и се...

Се очекува моментот кога дроновите ќе станат дел од нашето секојдневие. Велика Британија...

Напредокот на соларната индустрија е во постојан подем. Сведоци сме на постојани иновации...

3D технологијата достигна неверојатен напредок за краток временски период. Уште поневеројатна...

Моментално се одвива вистински натпревар за тоа кој прв ќе успее да направи супербрз...

Тоа по што овој модел на Honda се разликува од останатите возила во светот, е користењето...

Кинеската компанија Hybrid Kinetic за прв пат се појави во автомобилскиот свет во 2010 година,...