Емилија Ѓорѓевска – Smartportal.mk | Smartportal.mk
-->

Емилија Ѓорѓевска

Програмер во DoXTeam, артист, истражувач, Girls in Tech амбасадор. Се интересира за наука, но и за уметност и култура. Веб апликации, иновација, гејмификација, социјално претприемништво и едукација се нејзина пасија. Се опишува како креативна личност и сака да ги инспирира останатите. Сака да учи нови нешта, да се дружи и да ги направи луѓето околу себе среќни. Има визија да креира нешто вредно и корисно за општеството.

Здраво Игор. Првпат ве запознавме на Social Impact Award, но сеедно, претстави ни го тимот, на...

Во овој модул ќе дискутираме за тоа како да ги идентификуваме бенефитите на даден...

СЛИКАТА ВРЕДИ ИЛЈАДА ЗБОРОВИ….ИЛИ МОЖЕБИ НЕ Постојат одредени ситуации кога ова...

Пред да можат купувачите да го купат вашиот продукт, тие треба да бидат свесни дека...

Во овој модул ќе искористиме постоечки иновации со цел да дефинираме како се пишуваат...

Постојат многу дефиниции и дебати за тоа што е иновација. Некои иновации се револуционерни...

1. Кој е Нино Карас? Претприемач, ИТ ентузијаст и визионер, софтверски инжинер и тотален...

1. Од каде љубовта кон актерската игра, сценаријата и режијата? Љубовта кон актерството...

Кој е Горјан Јовановски? Програмер кој моментално работи во Booking.com. Имам завршено додипломски...

Кој е Игор Христов? Се започна 1976 како љубов помеѓу моите родители. Јас сум им бескрајно...

Пред една година, кога започнавме иновативен проект со колега, покрај другите проблеми...

Досега коментиравме од различни аспекти за тоа на што треба да внимаваме кога станува...