Андреј Дамески – Smartportal.mk | Smartportal.mk

Андреј Дамески

Љубовта кон технологијата и науката отсекогаш претставувала огромна движечка сила во животот на Андреј. Опсесијата со прашања како „ќе бидне ли вештачка генерална интелигенција“, „сакам да се телепортирам кај Алфа Кентаури“ и „бесмртноста е можна“ се главните двигатели зад неговото секојдневно следење на секакви вести од вакви и слични области и проучување на оваа проблематика.

Што бараат Microsoft, медицината и ракот во една реченица?! Тоа што логички следуваше после...

Сигурно сте ги гледале оние емисии каде се повикуваат сведоци да зборуваат за некој...

Веројатно некои од нашите читатели се обиделе да започнат со програмирање. Тоа што...

Експоненцијалниот развиток на технологијата донесе до пронајдоци и технички решенија...

Доаѓа крајот на немање Интернет, на барање лозинки од келнерки, на седење мирен 3 минути...

На кого ракетата му е поголема, на Џеф Безос од Amazon или на Елон Маск од SpaceX? Изгледа...

Револуцијата на префрлање од возила со внатрешно согорување кон возила на електрична...

Додека сè уште се тресе тлото и сè некако потсеќа на 1963-та година во Скопје, а стравот...

Синтетичката интелигенција започнува да биде воведена во сè живо и диво. Автономни...

Најубаво е кога барајќи лек против маларија, случајно ќе пронајдеш лек за 90% од сите...

3Д печатењето е најновата технолошка хистерија и изгледа дека наскоро ќе стане многу...

Замислете, во вашиот џеб држите машина која има посилна пресметувачка моќ од Аполо...