Скопје, (02.12.2016) Дизајнерите на Nike секоја сезона се трудат да ни претстават нова иновација во поглед на технологиите користени во изработката на патики за трчање. Оваа сезона, ни претставуваат иновации со кои се овозможува подобра терморегулација, со цел тркачите да можат несметано да трчаат на долги...

WordPress е еден од најпознатите CMS (Content Management System) системи кои им овозможуваат на милиони корисници одржување на својата веб страна. Кратко кажано, ваквите системи, заедно со огромниот избор на готови веб страни (темплејти) им овозможуваат на корисниците лесно да дојдат до веб страна, односно истата...

Иако последниве неколку години излегоа таблети со дигитални пенкалца на кои може да се црта, пишува и да се фаќаат забелешки, искуството сепак е далеку од пишувањето на дигитална хартија. Едноставно хартијата и натаму е избор на многу поголем број на луѓе кои најчесто ги запишуваат своите мисли...

Една од најголемите слабости на литиум јонските батерии е тоа што губат капацитет на многу високи температури и дури стануваат и опасни, односно имаат можност од експлозија. Сепак, нова батерија со графин би можела да го реши овој проблем, односно е поотпорна на повисоки температури. Новата батерија...

Пред десетина дена ја објавивме информацијата дека Apple започна програма за промена на батериите на корисниците на  iPhone 6s. Промената на се однесува на сите уреди, односно за да знаете дали на вашиот уред му е потребна нова батерија, требаше да го проверите серискиот број и да го споредите со листата. Доколку...

Мобилниот оперативен систем на Google повторно е на мета на напад на хакерите. Овој пат, преку инсталирање на стандардни апликации, се инсталира и малициозен софтвер, кој веќе има загрозено преку еден милион корисници. Сепак, македонските корисници не би требало да бидат премногу загрижени. Имено,...

SwiftKey е една од најпознатите апликации кои ја менуваат стандардната тастатура на Android и iOS уредите. Во сопственост на Microsoft од почетокот на оваа година, апликацијата продолжи да биде развивана со нови функции. Темите коишто се достапни во прилагодувањата од апликацијата овозможуваат корисниците...

Финскиот бренд, кој своевремено беше убедливо најуспешен на пазарот на мобилни телефони, сигурно сѐ уште има огромен број на корисници и особено фанови на земјината топка. Затоа, нивното враќање на пазарот со Nokia паметен телефон со Android добива толку многу публицитет во медиумите. Сега, знаеме со...

Се присетувам на времето кога изнајмувавме филмови на VHS касети од најблиската видеотека, кога ги користевме оние фотоапарати со филмови со кои што можеш да направиш 36 слики на кои ако сликаш фотографија нема враќање назад и бришење, кога купувавме касети и по цели денови дремевме пред касетофонот...

Google Earth Timelapse глобалното видео кое е во употреба од 2013 година денеска доби нова надградба која ви овозможува да погледнете како планетата земја ја менувала својата површина за дополнителни 4 години почнувајќи од 1984 година до денес. Програмата е одличен додаток на Google Earth каде со едно кликање можете...

По примерот на своите конкуренти и Google денес ја претстави својата нова програма Аpp Maker за лесно и брзо креирање на едноставни базични апликации. Овој нов сервис претставува “drag and drop” или “повлечи и постави” средина во која лесно можете да креирате и едитирате кориснички интерфејс. Подоцна истиот...

Дизајнерите на Nike секоја сезона се трудат да ни претстават нова иновација во поглед на технологиите користени во изработката на патики за трчање. Оваа сезона, ни претставуваат иновации со кои се овозможува подобра терморегулација, со цел тркачите да можат несметано да трчаат на долги патеки. Сите...